14:00

Hisingsbacka FC

Referat: Solängen BK Juniorer - Hisingsbacka FC

Hemmamatch mot Hisingsbacka i nivå 1 i strålande solsken.
Matchen öppnar i ett högt tempo från båda lagen och Jonathan b har ett friläge efter 5 minuter in i matchen.
Vi fortsätter att skapa bra med chanser framåt genom omställningar och hörnor.
Hisingsbacka sätter hög press vid våra uppspel men vi rullar bollen bra i backlinjen.
Tyvärr misslyckas vi lite i ett uppspel och Hisingsbacka tar bollen. De skjuter sedan stenhårt och träffar Emin i huvudet och in i mål.
Det är sedan chanser åt båda håll i en tät match. Jonathan har tex. ett jätteläge nära mål men deras målvakt gör en benparad.
I slutet av första halvlek är båda lagen trötta och Hisingsbacka har ett skott i ribban men resultatet står sig med 0-1.
I början av andra halvlek får Axel rött kort genom frilägesutvisning. Då detta är träningsmatch tycker Hisingsbaka att Axel kan spela vidare matchen ut.
Första 20-25 minuterna i andra halvlek skapar vi flera chanser. Anton, Bleon och Enzo har ett par lägen var att få in bollen men idag har vi inte riktigt marginalerna på vår sida i anfallen.
Hisingsbacka är duktiga i anfallen matchen igenom men vår backlinje och våra målvakter gör ett fantastiskt arbete.
Enzo får i slutet ett friläge och får is samband med detta en smäll. Enzo tvingas utgå och vi hoppas att detta inte är något alvarligt.
Matchen slutar med förlust 0-1 men det finns mycket positiva saker att ta med sig från matchen då detta är det bästa motståndet vi har mött i år.
Högt tempo och bra spel från båda lagen gjorde det till en underhållande match även om det inte blev så många mål.
Hisingsbacka är en bra värdemätare och vi vet tex. att de tidigare i år vunnit mot Sävedalen, Nol, Torslanda, Lindome..
Alla i Solängen gör en toppen match , vi håller uppe spelet och slitet hela matchen igenom vilket gör det väldigt svårt att dela ut dagens solar.

3 solar går till Daniel för sitt styrande i backlinjen och trotts snabba motståndare var det ingen som kom förbi i mittförsvaret.

2 solar går idag till Emanuel för sitt fina spel och outtröttliga jobb på mittfältet.

1 sol går idag till Viktor för stabilt spel i försvaret.